Milovníci škoricových osích hniezd pozor! Máme pre vás vylepšenú verziu s arašidovým maslom a čokoládou. Nemusíte čakať na zdĺhavé kysnutie. Za polhodinu máte raňajky alebo dezert hotové.
1 škoricové osie hniezdo
- 516 kcal
- 65 g sacharidov
- 17 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 2 porcie
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/3 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 15 g kokosového cukru
- štipka soli
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 60 g tvarohu
- 10 ml kokosového oleja
- 80 ml mlieka
- 20 g arašidového masla
- 20 g čokopecičiek
- kokosový olej
- 10 g kokosového cukru
Postup
-
V mise zmiešame všetky sypké suroviny.
-
Pridáme tvaroh, rozpustený kokosový olej a mlieko.
-
Vypracujeme hladké, pružné cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti.
-
Z každej časti cesta uváľame dlhý úzky plát, ktorý potrieme kokosovým olejom, arašidovým maslom, posypeme kokosovým cukrom, škoricou a na záver pridáme čokopecičky.
-
Cesto zabalíme, ale neuťahujeme. Rolky rozrežeme, aby nám vznikli 4 kusy.
-
Zapekacie mištičky vymažeme kokosovým olejom. Do každej mištičky vložíme 2 rolky.
-
Pečieme v predhriatej rúre cca 15 minút na 170 °C.
-
Hotové rolky prelejeme arašidovým maslom a rozohriatou čokoládou.
Dobrú chuť.