Máte radi kysnuté koláče, ale sú dlhé na prípravu a odrádza vás si ich pripraviť? Skúste tieto mäkučké, nadýchané a krehké koláčiky z jogurtu so slivkami a slivkovou nátierkou. Sú rýchle na prípravu a pravdepodobne dlho ani nevydržia.
1 porcia obsahuje
- 274 kcal
- 41,6 g sacharidov
- 8,2 g tukov
- 6,3 g bielkovín
Na 9 porcií
- 200 g bieleho jogurtu
- 1 vajce
- 300 g ryžovej múky
- 70 g celozrnnej múky
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 50 g čakankového sirupu
- 40 g Vilgain grass - fed ghee
- 135 g Vilgain slivkové pomazánky
- 60 g ryžovej múky
- 15 g Vilgain grass - fed ghee
- 20 g čakankového sirupu
- mandle
- xylitol
Postup
-
Najskôr si v miske zmiešame jogurt s vajcom, čakankovým sirupom, a potom do toho pridáme sypké suroviny a dobre zapracujeme. Vznikne hustejšie cesto. -
Na plechu na pečenie si urobíme lyžicou kôpky, a potom do nich jemne urobíme jamky.
-
Do jamiek vložíme na mesiačiky nakrájané slivky a prikryjeme lyžičkou slivkovej nátierky.
-
Potom urobíme posýpku a podľa chuti pridáme ešte nejaké sypké sladidlo (čakankový sirup má nižšiu sladivosť). Nadrobíme na koláče, posypeme plátkami mandlí a pečieme na 185 °C 20‑25 min.
-
Dobrú chuť!