Cheesecake. Tentokrát v zdravšej, výživovo hodnotnejšej a tiež letnejšej verzii. Áno, a ešte bez pečenia! Takže ho zvládnu pripraviť aj všetci kuchárski antitalenti.
1 porcia obsahuje
- 208 kcal
- 16 g sacharidov
- 12 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g granoly
- 50 g ghee
- 2 lyžice čakankového sirupu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- 1 balenie želatíny
- 1/2 šťava z citróna
- 50 g Sladiča
- 30 g vanilkového proteínu
- 250 g mrazených čučoriedek
- 1/2 citrónovej šťavy
- 10 g chia semienok
Postup
-
Granolu na korpus môžeme rozdrviť priamo vo vrecúšku alebo ju hodíme do mixéra a trochu rozmixujeme.
Pridáme rozpustené ghíčko, čakankový sirup, premiešame a vytvoríme základ. Ten presunieme na plech (22 cm x 16 cm) alebo do pekáča vyloženého papierom na pečenie a rovnomerne ním pokryjeme celé dno.
-
A teraz sa vrhneme na prípravu krému!
Vo väčšej mise spolu zmiešame tvaroh, ricottu, citrónovú šťavu, sladidlo a proteín.
Do inej misy nasypeme obsah vrecka želatínového stužovača, pridáme 100 ml vlažnej vody a metličkou intenzívne miešame asi pol minúty. Ihneď po častiach pridávame krém a dôkladne premiešame.
-
Hotový krém nanesieme na granolový korpus a dáme sa do prípravy poslednej vrstvy.
-
Pokiaľ používame mrazené čučoriedky, necháme ich vopred jemne povoliť.
Čučoriedky dáme do hrnca alebo na panvicu a ohrievame na miernom plameni. Pozor, nechceme ich rozvariť!
Pridáme citrónovú šťavu, chia semienka a odoberieme z plameňa.
Počkáme, kým chia semienka nevytvoria marmeládovú konzistenciu a potom zmes nanesieme na vrch krému.
-
Hotové dielo dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny. Ideálne však je vydržať cez noc, aby sa všetky ingrediencie a chute poriadne prepojili.
-
A teraz už len lyžičky do rúčky a hurá vychutnávať! Dobrú chuť!