Tento dezert je na leto úplne ideálny. Je totiž takmer nepečený, svieži a ovocný. A aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, tento recept zvládne naozaj každý. Tak sa doň poďme pustiť.
1 porcia obsahuje
- 113 kcal
- 12,6 g sacharidov
- 3,6 g tukov
- 5,5 g bielkovín
Na 15 porcií
- 60 g ovsenej múky
- 40 g kokosovej múky
- 10 g vanilkového proteínu
- 20 g kokosového oleja
- 75 g vody
- 250 ml mlieka
- 100 ml vody
- 1 balenie marhuľového pudingu
- 12 g práškového sladidla
- 13 g trstinového cukru
- 500 g polotučného tvarohu
- 25 g práškového sladidla
- 25 g trstinového cukru
- 7 g stužovača šľahačky
- 170 g malín
- 10 g práškového sladidla
- 10 g trstinového cukru
- 1 balenie tortového želé
Postup
-
Všetky suroviny na cesto si zmiešame a mokrými rukami natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pripravíme si dávku trpezlivosti, pretože sa cesto lepí (mokré ruky ale výrazne pomôžu). Cesto dáme piecť na 15 minút pri teplote 160 °C. -
Puding si uvaríme z mlieka, vody, sladidla a cukru. Necháme mierne vychladiť a rovnomerne natrieme na upečené cesto. Na pudingovú vrstvu opatrne rozotrieme tú tvarohovú. Aspoň na hodinu vložíme do chladničky.
-
Maliny (alebo iné ovocie) si v hrnci zalejeme 150‑200 ml vody, chvíľu povaríme (necháme úplne rozmrznúť) a za stáleho miešania vsypeme k malinám práškové želé. Podľa návodu minútu povaríme, odstavíme a za občasného miešania necháme jemne vychladnúť. Nakoniec nalejeme na tvarohovú vrstvu a necháme stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, pokojne aj cez noc.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme s označením @aktinrecepty a #aktinrecepty.
Dobrú chuť.