Zdravý čučoriedkový cheesecake s tvarohom a mascarpone

Kristína Močková
Kristína Močková
100 min.
27 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zdravý čučoriedkový cheesecake s tvarohom a mascarpone

Ďalší obľúbený dezert, ktorý sme pre vás pripravili v odľahčenej podobe bez toho, aby mu to ubralo na lahodnej chuti. Použili sme zopár kvalitných ingrediencií a nemuseli sme pridať ani cukor, ani múku. Tento čučoriedkový variant poteší nejedného milovníka cheesecakov.

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 193 kcal
  • 9,6 g sacharidov
  • 13,1 g tukov
  • 8,9 g bielkovín

Na 12 porcií

Na základ:
Na cheesecake vrstvu:
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového sladidla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 150 g mražených borůvek

Postup

  1. Zdravý čučoriedkový cheesecake s tvarohom a mascarpone Na základ si rozmixujeme granolu. Tú ďalej zmiešame s vodou, zero toppingom a kokosovým olejom. Zmes rovno natlačíme do guľatej formy s priemerom cca 18 cm vyloženej papierom na pečenie. Dáme predpiecť na 10 minút na 170 °C. Zdravý čučoriedkový cheesecake s tvarohom a mascarpone

  2. Tri menšie vajíčka vyšľaháme spoločne so sladidlom, pridáme tvaroh, mascarpone a všetko spolu spojíme. Mrazené čučoriedky ohrejeme v mikrovlnke a prepasírujeme cez sitko, aby nám zostala len hustá šťava. Tej by malo zostať približne 100 g. Šťavu primiešame k tvarohovému krému a zmes nalejeme na predpečený základ. Zdravý čučoriedkový cheesecake s tvarohom a mascarpone

  3. Pečieme 60 – 75 minút na 170 °C. Stred sa po upečení bude triasť, keď cheesecake vychladne, tak stuhne. Dobrú chuť! Zdravý čučoriedkový cheesecake s tvarohom a mascarpone

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
27 Páči sa mi Uložiť recept