Existuje jednoduchší dezert ako crumble? Hotový je do pár minút, surovín potrebujete iba pár, ale výsledok stojí za to! Len si to predstavte, horúce ovocie spoločne s chrumkavou posýpkou a jemným jogurtom, lahoda.
1 porcia obsahuje
- 278 kcal
- 25,7 g sacharidov
- 12 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 4 porcie
- 60 g ovsených vločiek
- 15 g celozrnnej špaldovej múky
- 10 g trstinového cukru
- 30 g ghee
- 20 g mandlí
- štipka soli
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 250 g jahôd
- 120 g rebarbory
- 10 g trstinového cukru
- 4000 g odtučneného gréckeho jogurtu
Postup
-
Rebarboru očistíme zbavíme vrchnej drevnatej vrstvy, teda ju olúpeme a potom nakrájame na cca 1 cm kúsky. Jahody taktiež pokrájame na menšie kúsky. Ovocie premiešame s trstinovým cukrom a múkou a dáme nabok.
-
Na crumble zmiešame končekmi prstov všetky ingrediencie dohromady do podoby mrveničky.
Do zapekacích mištičiek alebo jednej veľkej formy dáme ovocie a celé zasypeme pripravenou posýpkou. Pečieme pri 180 stupňoch približne 20 minút.
-
Potom podávame, najlepšie doplnené jogurtom pre kompletnú desiatu či dezert.