Bezlepkári, pozor! Konečne je tu pečivo, ktoré vám bude chutiť.
Stačí len zmiešať našu novú zmes na bezlepkový chlieb s vodou, droždím a už je skoro hotové. Pochutnajú si aj tí, čo lepok môžu. A keď pridáte obľúbenú nátierku alebo napríklad praženicu, skvelé raňajky sú jednoducho na stole!
1 porcia obsahuje
- 154 kcal
- 29 g sacharidov
- 2 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 1 balenie bezlepkovej zmesi na chlieb
- 700 ml vody
- 1 balenie sušeného droždia
- 10 g vlašských orechov
- 2 čajové lyžičky bazalkového pesta
- 2 vajcia
Postup
-
Najskôr si daj kysnúť cesto. Do veľkej misy vysyp zmes na bezlepkový chlieb a uprostred urob plytkú jamku. Vlej 100 ml vody, sušené droždie a pridaj lyžičku cukru. Nechaj pár minút odležať, aby sa aktivoval kvások.Do zmesi nalej zvyšok vody, poriadne zamiešaj, prikry utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechaj kysnúť minimálne 1 hodinu. Ale čím dlhšie, tým lepšie.
-
Po vykysnutí si predohrej rúru na 250 °C.
-
Cesto potom vlej do formy na chlebíček, posyp nasekanými vlašskými orechmi a daj piecť do rúry na cca 50 minút.
Ak nemáš plechovú formu, ku koncu môžeš chlieb vytiahnuť, aby bol zo všetkých strán chrumkavý.
-
Upečený chlieb nechaj chvíľu vychladnúť, potom podávaj napríklad s bazalkovým pestom a miešanými vajíčkami.
-
Nutričné hodnoty na 2 plátky s vajíčkami a pestom sú potom:
544 kcal | 59 g sacharidov | 21 g bielkovín | 23 g tukov
-
Tak dobrú chuť!