Príprava tohto chleba je taká ľahká, že je to skoro na smiech. Nepotrebujete žiadne droždie, miesenie či kysnutie a môže byť aj bezlepkový (ak použijete bezlepkové ovsené vločky).
1 porcia obsahuje 1 plátok chleba
- 208 kcal
- 15 g sacharidov
- 15 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 250 g ovsených vločiek
- 160 g slnečnicových semienok
- 85 g tekvicových semienok
- 75 g mandlí
- 120 g ľanových semienok
- 25 g psyllia
- 30 g chia semienok
- 12 g vločkovej morskej soli
- 60 g olivového oleja
- 600 ml vody
Postup
-
Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech rozprestrite slnečnicové, tekvicové a ľanové semienka a mandle a pečte 15‑20 minút do hneda. V polovici pečenia premiešajte. -
Všetky suché prísady nasypte do veľkej misy. Pridajte opečené orechy a semienka, mokré prísady a všetko dôkladne premiešajte. Zmes sa začne spájať a veľmi zhustne, pretože chia semienka a šupky psyllia absorbujú všetku vodu.
-
Predhrejte rúru na 200 °C. Zatiaľ čo sa rúra zahrieva, vyberte chlieb z chladničky a nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu. Pečte približne jednu hodinu. Po upečení opatrne vyberte z bochníkovej formy a nechajte vychladnúť na mriežke. (Uistite sa, že vychladol, než ho nakrájate na plátky).