Domáci bezlepkový chlieb

Anna
Anna Částková
75 min.
8 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Domáci bezlepkový chlieb

Príprava tohto chleba je taká ľahká, že je to skoro na smiech. Nepotrebujete žiadne droždie, miesenie či kysnutie a môže byť aj bezlepkový (ak použijete bezlepkové ovsené vločky).

1 porcia obsahuje 1 plátok chleba

  • 208 kcal
  • 15 g sacharidov
  • 15 g tukov
  • 7 g bielkovín
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Domáci bezlepkový chlieb Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech rozprestrite slnečnicové, tekvicové a ľanové semienka a mandle a pečte 15‑20 minút do hneda. V polovici pečenia premiešajte.

  2. Všetky suché prísady nasypte do veľkej misy. Pridajte opečené orechy a semienka, mokré prísady a všetko dôkladne premiešajte. Zmes sa začne spájať a veľmi zhustne, pretože chia semienka a šupky psyllia absorbujú všetku vodu.

  3. Predhrejte rúru na 200 °C. Zatiaľ čo sa rúra zahrieva, vyberte chlieb z chladničky a nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu. Pečte približne jednu hodinu. Po upečení opatrne vyberte z bochníkovej formy a nechajte vychladnúť na mriežke. (Uistite sa, že vychladol, než ho nakrájate na plátky). Domáci bezlepkový chlieb

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
8 Páči sa mi Uložiť recept