Domáci bezlepkový chlieb

75 min.
24 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Domáci bezlepkový chlieb

Príprava tohto chleba je taká ľahká, že je to skoro na smiech. Nepotrebujete žiadne droždie, miesenie či kysnutie a môže byť aj bezlepkový (ak použijete bezlepkové ovsené vločky).

1 porcia obsahuje 1 plátok chleba

  • 208 kcal
  • 15 g sacharidov
  • 15 g tukov
  • 7 g bielkovín
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Domáci bezlepkový chlieb Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech rozprestrite slnečnicové, tekvicové a ľanové semienka a mandle a pečte 15‑20 minút do hneda. V polovici pečenia premiešajte.

  2. Všetky suché prísady nasypte do veľkej misy. Pridajte opečené orechy a semienka, mokré prísady a všetko dôkladne premiešajte. Zmes sa začne spájať a veľmi zhustne, pretože chia semienka a šupky psyllia absorbujú všetku vodu.

  3. Predhrejte rúru na 200 °C. Zatiaľ čo sa rúra zahrieva, vyberte chlieb z chladničky a nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu. Pečte približne jednu hodinu. Po upečení opatrne vyberte z bochníkovej formy a nechajte vychladnúť na mriežke. (Uistite sa, že vychladol, než ho nakrájate na plátky). Domáci bezlepkový chlieb

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
24 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______