Domáci špaldový chlieb s orechmi

Michaela
Michaela Dobiášová
90 min.
53 Páči sa mi Komentáre
4
Uložiť recept
Domáci špaldový chlieb s orechmi

Keby si mal slovenský národ odniesť z čias korony len jednu jedinú vec, potom to bude rozhodne umenie piecť poctivý domáci chlieb.

Že vás chlebománia v karanténe obišla? No tak hurá to napraviť! S naším jednoduchým receptom je úspech zaručený. A počkajte si na ten pocit hrdosti po prvom zakrojení do ešte teplého domáceho pecňa.

1 porcia obsahuje 1 krajec chleba

  • 171 kcal
  • 25 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 8 g bielkovín

Na 8 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Domáci špaldový chlieb s orechmiDomáci špaldový chlieb s orechmi

    V mise zmiešame múku, droždie, soľ, cesnak a 2/3 orechov (zvyšok si schováme na posypanie). Prilejeme vodu a miesime, miesime a miesime.

    Cesto spracujeme do bochníka, misu prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 6‑8 hodín.

    Domáci špaldový chlieb s orechmi

  2. Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku a rukami ho roztiahneme na cca 2 cm hrubý obdĺžnik. Ten potom preložíme na tretiny - jednu tretinu prehneme navrch, druhú dole pod cesto.

    Takto pripravené cesto posypeme zvyšnými orechmi a necháme ešte polhodinku odpočívať.

    Domáci špaldový chlieb s orechmi

  3. Medzitým si predhrejeme rúru na 220 °C a vložíme do nej hrniec alebo pekáč, v ktorom budeme chlieb piecť.

  4. Domáci špaldový chlieb s orechmi

    Cesto presunieme do rozohriatej nádoby, priklopme pokrievkou alebo alobalom a pečieme 30 minút.

  5. Potom prikrývku zložíme a dopečieme ešte 15 minút, aby sa na chlebe vytvorila zlatistá chrumkavá kôrka. Domáci špaldový chlieb s orechmi

  6. Keď si na domácom chlebe budete pochutnávať, nezabudnite to zdokumentovať a označiť nás s @aktinrecepty.

    Domáci špaldový chlieb s orechmi

    Domáci špaldový chlieb s orechmi

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
53 Páči sa mi Uložiť recept