Tieto krehké mandľové sušienky s arašidovým maslom a čokoládou si určite zamilujete. Doslova sa rozplývajú na jazyku, a navyše vám na ich prípravu bude stačiť iba pár ingrediencií. Sú bez lepku a ľahko urobíte aj vegánsku verziu.
1 porcia obsahuje
- 170 kcal
- 7,8 g sacharidov
- 13,5 g tukov
- 4,4 g bielkovín
Na 15 porcií
- 200 g mandľovej múky
- 35 g kokosového oleja
- 40 g medu
- 10 g kukuričného škrobu
- 90 g arašidového masla
- 55 g horkej čokolády
- 5 g kokosového oleja
Postup
-
V miske si zmiešame mandľovú múku, rozpustený kokosový olej, med a štedrú štipku soli. Pokiaľ je zmes príliš „mokrá“, prisypeme lyžičku škrobu. Veľa totiž záleží na tom, akú máme jemnú múku. -
Z cesta odoberáme kúsky, ktoré majú 19 gramov, a na plechu z nich vytvarujeme okrúhly tvar s jamkou v strede. Sušienky by mali byť trošku vyššie.
-
Pečieme na 180 °C približne 10 minút. Ľahko totiž chytia tmavú farbu. V priebehu pečenia sa stred sušienky nadvihne – jemne ho zatlačíme lyžicou späť.
-
Sušienky necháme úplne vychladnúť a do každej jamky pridáme 5‑6 g arašidového masla. Na 20 minút ich dáme do mrazničky a medzitým si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Tú nakoniec opatrne natrieme na vrch sušienok.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.