Ak si práve nestíhaš pripraviť obed alebo večeru, sendvič bude určite tá najrýchlejšia voľba. Vyskúšaj tentoraz vegetariánsky variant a šupni doň údený tempeh. Uvidíš, ako ťa v kombinácii s karamelizovanou cibuľkou veľmi milo prekvapí.
1 porcia obsahuje
- 465 kcal
- 37 g sacharidov
- 22 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 4 porcie
- 190 g údeného tempehu
- 350 g cibule
- 20 g repkového oleja
- 200 g polotučného tvarohu
- 80 g syrov Krolewski light
- 1 lyžica majonézy
- Toasťák
- himalájska soľ
- čierne korenie
Postup
-
Očistenú cibuľu rozkrojíme napoly a nakrájame na tenké plátky. Na oleji restujeme do skaramelizovania (možno podliať cca 3x vodou do vyparenia) a necháme vychladnúť. -
Medzitým si nakrájame tempeh a syr Krolewski light na malé kocky. Pridáme tvaroh, majonézu, cibuľku a všetko zmiešame dohromady. Dochutíme soľou a korením a dáme do chladničky na 1 h.
-
Podávame s opečeným Toasťákom, čerstvou rukolou a možno doplniť kyslou kapustou.
Dobrú chuť.