Jednoduchá parádna bowl s mäsovými guľôčkami? Za nás ideálny obed na doma aj do krabičky, ktorý ťa nabije energiou, nespomalí, dodá telu všetky potrebné živiny a ešte si aj perfektne pochutnáš! Pridať môžeš dip a zeleninu podľa ľubovôle, celé jedlo skvele doplní aj fermentovaná zelenina pre väčšiu pohodu mikrobiómu. Čo ďalšie by si do bowl pridal/a ty? 🥗
1 porcia obsahuje
- 562 kcal
- 52 g sacharidov
- 25 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g kuracích pŕs vo vlastnej šťave
- 70 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 vajce
- 30 g cibule
- 1 strúčik cesnaku
- čierne korenie
- 230 g batatov
- 150 g Vilgain R2E cícer
- 80 g avokáda
- 40 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica olivového oleja
- morská soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava
- 1 lyžica parmezánu
Postup
-
Bataty poriadnej očisti, nakrájaj na kúsky a poukladaj na plech s papierom na pečenie.
-
Cícer opláchni a daj k batatom na plech.
-
Bataty a cícer zľahka osoľ a posyp parmezánom. Daj piecť na 190 °C na 45‑50 minút.
-
Kuracie mäso roztrhaj v mise a pridaj zvyšné ingrediencie na gule.
-
Zo vzniknutej hmoty vytvor gule alebo placky.
-
Mäsové gule opeč z oboch strán na panvici alebo ich daj zapiecť do vyhriatej rúry na 30 minút.
-
Gule, bataty a cícer servíruj so zeleninou a dipom z jogurtu, avokáda, citrónovej šťavy a byliniek.
Tak dobrú chuť!