Podľa WHO by sme mali do svojho jedálnička zaradiť ryby a morské plody minimálne 2‑krát za týždeň, tak to poďme napraviť! Lososa všetci milujeme, tak si ho vychutnajme s touto výbornou krémovou omáčkou.
Viac o rybách v našom jedálničku si môžete prečítať tu: 10 zdrojov zdravých tukov: Rozšírte svoj jedálniček o ryby, orechy alebo čokoládu
1 porcia obsahuje
- 678 kcal
- 71 g sacharidov
- 33 g tukov
- 24,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 250 g ryžových cestovín
- 2 cibule
- ghee
- 250 g fazuľových strukov
- 250 g kukurice
- 250 g baby špenátu
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 balenia filiet z lososa
- koriander
Postup
-
Zeleninu umyjeme, očistíme a cibuľu nakrájame. -
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mrazenú zeleninu, baby špenát a povaríme. Keď zelenina zmäkne, prilejeme kokosové mlieko, korenie, koriander a povaríme cca 4 minúty. Nakoniec pridáme lososa, uvarené cestoviny a povaríme ďalšie 2 minúty.
-
Podávame s čerstvým koriandrom.
Tak dobrú chuť!