Na tvojom zozname jesenných „must try“ receptov nesmie rozhodne chýbať (hneď za tekvicovou polievkou) táto tekvicová omáčka!
Tak ju poďme ochutnať…
1 porcia obsahuje
- 517 kcal
- 66 g sacharidov
- 18 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 4 porcie
Na omáčku:
- 1 tekvica
- 200 g cherry paradajok
- 10 g olivového oleja
- tymian
- 120 g ricotty
- 1 lyžica kešu masla
- 1 lyžica lahôdkového droždia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- štipka kurkumy
Na servírovanie:
- 5 g kešu v príchuti honey chilli
- tymian
- 320 g penne
Postup
-
Rúru predhrej na 220 °C. -
Tekvicu olúp, zbav semienok a nakrájaj na menšie kocky. Spoločne so cherry paradajkami pridaj do zapekacej misky, posyp soľou, tymianom a pokvapkaj olivovým olejom. Peč do mäkka.
-
Do mixéra nahádž ostatné ingrediencie, pridaj upečenú zeleninu, prilej trochu vody z uvarených cestovín a mixuj do hladkej konzistencie.
-
Omáčku zmiešaj s uvarenými cestovinami, posyp nasekanými kešu orechmi, tymianom a natrhanou mozzarellou.
-
A môžeš servírovať! Tak dobrú chuť.