Najlepší spôsob, akým sa dá spracovať ryža, čo ti zostala, je hodiť ju do panvice, pridať fermentovanú zeleninu, navrch vajíčko a výborný obed je hotový. A najlepšie na tom je, že na stole je za 15 minút! Vziať ho so sebou do krabičky tiež nie je problém, takže nezostáva nič iné, než sa do toho rovno pustiť!
1 porcia obsahuje
- 508 kcal
- 84 g sacharidov
- 9,9 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g Vilgain basmati ryže
- 1 čajová lyžička oleja
- 100 g cibule
- 100 g fermentovanej zeleniny - kimchi
- 1 lyžica lupinovej amino omáčky
- 1 lyžica trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 štipka sezamu
Postup
-
Na panvici si rozohrej olej, na ktorom následne orestuj najemno nakrájanú cibuľu.
-
Keď bude cibuľa dozlatista, prihoď uvarenú ryžu. Je dôležité, aby mala priestor a krásne dochrumkava sa opekla. Preto s ňou príliš nemiešaj.
-
K ryži hoď kimchi – fermentovanú zeleninu, 2 lyžice lupinovej amino omáčky, štipku trstinového cukru a korenia (chilli a sladkú papriku).
Spoločne všetko premiešaj a ešte chvíľu restuj.
-
Ryžu podávaj s vajíčkom na štýl volského oka, koriandrom a sezamom.