Fermentovaná zelenina je vitamínmi napumpovaná surovina, ktorá sa skvelo hodí k ryži, mäsu alebo ju môžete zmiešať s ryžovými rezancami podľa nášho receptu. Vykúzlite tak rýchle jedlo, ktoré sa perfektne hodí nielen do jesenných dní.
1 porcia obsahuje
- 345 kcal
- 57,5 g sacharidov
- 6,1 g tukov
- 12,6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 240 g ryžových rezancov
- 180 g fermentovanej zeleniny - kimchi
- 2 mrkvy
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 šampiňónov
- 1/2 papriky
- mletý zázvor
- koriander
- jarná cibuľka
- vajce
- sezam
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica sezamového oleja
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica sriracha omáčky
Postup
-
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. -
Na oleji orestujeme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, na rezance nakrájanú mrkvu, najemno nasekaný cesnak, šampiňóny a červenú papriku.
-
Zmes zeleniny osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný koriander.
-
Pridáme uvarené ryžové rezance a fermentovanú zeleninu – kimchi.
-
Na zálievku zmiešame všetky ingrediencie a nalejeme ju na základ zo zeleniny a rezancov. Zamiešame.
-
Rezancový šalát podávame s volským okom, sezamom, jarnou cibuľkou a koriandrom. Tak dobrú chuť!