Toto rizoto je jednoduché, ale napriek tomu plné chuti. Špargľa a biele víno sa dokonale dopĺňajú v tejto hladkej, krémovej verzii jedného z talianskych favoritov. Stane sa aj vašim favoritom? Sme si istí, že áno! :)
1 porcia obsahuje
- 630 kcal
- 87 g sacharidov
- 14,6 g tukov
- 22,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g ryže
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového bujónu
- 250 ml bieleho vína
- 500 g špargle
- 100 g parmezánu
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Rozpáľte olivový olej a maslo v hlbokej panvici a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
-
Pridajte ryžu, varte dovtedy, kým nebude obalená maslom a olejom. Nakoniec prilejte biele víno a varte, kým sa nevyparí.
-
K ryži prilejte zeleninový vývar a nechajte povariť, kým ryža úplne nezmäkne.
-
Zatiaľ čo sa ryža varí, uvarte špargľu v osolenej vode. Mala by byť uvarená, ale stále pekne chrumkavá. Pridajte ju do ryže.
-
Pridajte parmezán a miešajte, kým sa syr nerozpustí, aby vznikla krémová konzistencia. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
-
Servírujte okamžite s ďalšími plátkami parmezánu a čerstvými bylinkami na ozdobu. Dobrú chuť!