Tekvica k jeseni neodmysliteľne patrí, skúsili ste ju však dať do rizota? Vďaka nej dosiahnete dokonalú krémovosť, kokosové mlieko jej zase dodá príjemný šmrnc. Tak s nami poďte túto rýchlovku vyskúšať.
1 porcia obsahuje
- 395 kcal
- 50,5 g sacharidov
- 18,6 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 6 porcií
- 300 g ryže
- 500 g tekvice
- 400 ml kokosového mlieka
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
- petržlenová vňať
Postup
-
V hlbokej panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nebude mäkká.
-
Pridajte tekvicové kocky a smažte ich, kým nezačnú mäknúť (asi 5‑7 minút).
-
Pridajte ryžu a miešajte, kým ryža nezačne zľahka sklovatieť.
-
Postupne prilievajte zeleninový vývar, počkajte, kým sa vstrebe, a potom prilejte ďalší. Pokračujte v tomto postupe, kým nie je ryža takmer mäkká.
-
Pridajte kokosové mlieko a miešajte, kým rizoto nie je krémové a ryža uvarená.
-
Osoľte, okoreňte a pridajte muškátový oriešok.
-
Zmiešajte s parmezánom a pred podávaním posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!