Kórejské hovädzie bulgogi je tradičné jedlo, ktoré sa pripravuje s kúskami hovädzieho mäsa nakladaného v korenenej marináde a grilovaného na panvici. Podáva sa s ryžou a rôznymi prílohami, ako sú kimchi alebo zeleninové šaláty.
1 porcia obsahuje
- 816 kcal
- 55,6 g sacharidov
- 50 g tukov
- 51 g bielkovín
Na 2 porcie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 g zázvoru
- 4 lyžice Tamari sójovej omáčky
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 čajová lyžička kajenského korenia
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice sezamu
- 200 g ryže
Postup
-
V mise zmiešajte cibuľu, cesnak, zázvor, sójovú omáčku, hnedý cukor, sezamový olej, ryžový ocot, kajenské korenie, korenie a sezamové semienka.
-
Pridajte nakrájané hovädzie mäso do marinády a nechajte ho marinovať aspoň 30 minút (alebo cez noc pre lepšiu chuť).
-
Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pridajte rastlinný olej.
-
Vymažte marinované hovädzie mäso na panvici, kým nie je prepečené zo všetkých strán a pridajte cibuľu, ktorú orestujte domäkka.
-
Podávajte s ryžou a prílohami podľa vlastnej fantázie.