Kórejské hovädzie bulgogi s ryžou

30 min. plus 30 minút marinovania mäsa
10 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Kórejské hovädzie bulgogi s ryžou
ilustračný obrázok, zdroj: seonkyounglongest.com

Kórejské hovädzie bulgogi je tradičné jedlo, ktoré sa pripravuje s kúskami hovädzieho mäsa nakladaného v korenenej marináde a grilovaného na panvici. Podáva sa s ryžou a rôznymi prílohami, ako sú kimchi alebo zeleninové šaláty.

1 porcia obsahuje 1 tanier

  • 816 kcal
  • 55,6 g sacharidov
  • 50 g tukov
  • 51 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. V mise zmiešajte cibuľu, cesnak, zázvor, sójovú omáčku, hnedý cukor, sezamový olej, ryžový ocot, kajenské korenie, korenie a sezamové semienka.

  2. Pridajte nakrájané hovädzie mäso do marinády a nechajte ho marinovať aspoň 30 minút (alebo cez noc pre lepšiu chuť).

  3. Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pridajte rastlinný olej.

  4. Vymažte marinované hovädzie mäso na panvici, kým nie je prepečené zo všetkých strán a pridajte cibuľu, ktorú orestujte domäkka.

  5. Podávajte s ryžou a prílohami podľa vlastnej fantázie.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
10 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______