Ťažké sa rozhodnúť, či sú tieto rolky viac prevoňané škoricou alebo kávou.
Presvedč sa sám/sama a daj nám vedieť, ako ti tieto nadýchané rolky chutili – test chuti nezabudni zdieľať na svojom Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 345 kcal
- 48 g sacharidov
- 12 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 12 porcií
- 600 g hladkej múky
- 1 balenie Vilgain sušeného droždia
- 100 g trstinového práškového cukru
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 vajce
- 185 g mlieka
- 3 čajové lyžičky Vilgain instantnej kávy
- 200 g vody
- 60 g Vilgain grass - fed ghee
- 50 g Vilgain grass - fed ghee
- 50 g datľového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 štipka škorice
- 30 g datľového cukru
Postup
-
Najskôr si priprav cesto. -
V rajnici si nechaj povariť 60 g múky a 200 m vody, kým ti nevznikne hustá kaša.
V miske s horúcim mliekom nechaj rozpustiť 3 lyžičky instantnej kávy.
V mise zmiešaj zvyšnú múku, trstinový práškový cukor, soľ a sušené droždie. Potom do zmesi vyklepni jedno vajíčko, pridaj hustú kašu, mlieko s kávou a prepustené maslo izbovej teploty.
Dôkladne cesto vymiešaj, kým nebude kompaktné a celistvé.
-
Cesto popráš trochou múky, prikry utierkou alebo potravinovou fóliou a nechaj kysnúť minimálne 1 hodinu na teplom mieste.
-
Po vykysnutí zapni rúru na 175 °C.
Cesto prelož na pomúčenú pracovnú plochu. Rukami ešte párkrát vymies. Ak sa veľmi lepí, pridaj trochu múky.
Cesto vyvaľkaj a potri náplňou (roztopené ghee, škorica a cukor). Kolieskom alebo nožom narež 12 rovnako veľkých prúžkov, ktoré zroluj.
-
Zrolované rolky prelož na plech vyložený papierom na pečenie a nechaj pod utierkou ešte 20 minút kysnúť.
-
Rolky peč v rúre cca 30 minút dozlatista.
Tip: Do polevy a do náplne pridaj kávu podľa chuti.
-
Po upečení nechaj trochu vychladnúť, potri polevou (tvaroh, jogurt, škorica a cukor) a vychutnávaj.
Dobrú chuť!