Slivky a škorica voňajúce celým bytom pomaly navodia blížiacu sa jeseň. Navyše je teraz sliviek všade dosť, takže tento vláčny koláč je ideálna možnosť, ako sa ich príjemne „zbaviť“.
Tiež sa ti hromadia v špajze? Tak sa poď rovno pustiť do pečenia!
1 porcia obsahuje 1 kus koláča
- 229 kcal
- 42 g sacharidov
- 5 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 6 porcií
- 100 g špaldovej múky
- 80 g trstinového práškového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 100 g kefíru
- 1 banán
- 1 štipka vanilkového struku
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica trstinového cukru
- 6 sliviek
Postup
-
Vo veľkej mise zmiešaj sypké ingrediencie (múku, cukor, kypriaci prášok) a pridaj štipku vanilkových semienok. Tie získaš tak, že rozrežeš vanilkový struk napoly a vyškriabeš vnútornú časť. -
K zmesi vyklepni jedno vajíčko, prilej kefír a pridaj roztlačený banán.
-
Zmes prelej do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Navrch daj rozpolené slivky a posyp posýpkou z polohrubej múky, masla a cukru.
-
Daj piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C asi 30‑40 minút.
-
A máš hotovo! Koláč skvelo poslúži nielen ako dezert ku káve, ale aj ako fajn raňajky alebo desiata so sebou do školy a do práce. Tak dobrú chuť!