Ak miluješ gyozu, ale nechce sa ti robiť s pracným cestom a chceš ušetriť veľa času v kuchyni, vyskúšaj namiesto cesta ryžový papier. Okrem času ušetríš aj kalórie a sacharidy a docieliš maximálne chrumkavé jedlo s minimom úsilia. Skvelé je, že si ich môžeš vždy naplniť podľa toho, čo je práve doma (toto jedlo je vďačný leftovers saver) alebo tým, na čo máš najväčšiu chuť. My sme si tentoraz zvolili náplň z morčacieho mäsa a D‑O‑P‑O‑R‑U-Č-U‑J‑E‑M‑E! 🚀
1 porcia obsahuje
- 300 kcal
- 35 g sacharidov
- 9 g tukov
- 21 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 100 g mrkvy
- 100 g šampiňónov
- 50 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka sladkej papriky
- 1 štipka oregana
- 1/2 čajové lyžičky zázvoru
- 1 vajce
- 1 lyžica lahôdkového droždia
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- chilli omáčka z pečených paprík
- 7 plátkov ryžového papiera
- 2 lyžice sójovej omáčky
Postup
-
Na zmes zmiešaj natrhané mäso s nastrúhanou mrkvou a najemno nasekanými šampiňónmi, cibuľou a cesnakom. Osoľ, okoreň čiernym korením a iným korením podľa chuti. -
Ryžový papier rozstrihaj na polovice. Namoč do vlažnej vody, naplň zmesou a zabaľ.
-
Takto zabaľ všetky knedličky a daj na panvicu s kvapkou oleja. Po chvíli podlej trochou vody a priklop pokrievkou. Po niekoľkých minútach skús jednu knedličku rozkrojiť, či je mäso hotové.
-
Namáčaj v sójovej omáčke a vychutnávaj!