Máš rad/a tie klasické zemiakové knedle plnené údeným mäsom? Tie sú na prípravu trochu zdĺhavé. Ak si veľký hladoš a nerád dlho čakáš na svoj obed toto máš hotové na stole oveľa skôr.
1 porcia obsahuje
- 651,5 kcal
- 65 g sacharidov
- 27,6 g tukov
- 29,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 140 g bieleho jogurtu
- 50 g vajec
- 170 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 165 g kyslej kapusty
- 1 plátok slaniny
- 28 g cibule
- 140 g bieleho jogurtu
- 1,5 čajové lyžičky sušenej cibule
- čajová lyžička soli
Postup
-
-
Ako prvé si urobíme cesto. Vajce vymiešame s jogurtom a soľou. Pridáme ovsenu múku (kto nemá rad tú výraznú ovsenu chuť môžeš nahradiť napr špaldovou múkou.
-
Cesto nemiesime dlho. Čím dlhšie sa miesi tým treba pridávať viac múky a to nechceme, guľky by boli tvrdé. Ak bude treba môžeme ešte pridať asi 10‑20g múky.
-
Guľky tvoríme jemne navlhčenými rukami a plníme morčacím mäsom. Vložíme ich do osolenej vody keď už bude vrieť. Po asi 6min vyplávajú na povrch a môžeme guľky vybrať.
-
Na panvicu dáme kusok nakrájanej slaniny, ktorá by mala pustiť masť a na tom opečieme nasekanú cibuľu. Ak nepustí dosť masti môžeme pridať trochu oleja.
-
Do toho následne dáme kyslú kapustu premiešame a môžeme pridať trochu vody aby sa chvíľu zredukovala. Medzitým si urobíme jogurtový dip.
-
Nakoniec na tanier postupne navrstvíme kapustu, jogurt a knedle a môžeme podávať.
Dobrú chuť.