Jogurtove knedliky plnené R2E morčacím mäsom

Romana Henželova
Romana Henželova
36 min.
5 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Jogurtove knedliky plnené R2E morčacím mäsom

Máš rad/a tie klasické zemiakové knedle plnené  údeným mäsom? Tie sú na prípravu trochu zdĺhavé. Ak si veľký hladoš a nerád dlho čakáš na svoj obed toto máš hotové na stole oveľa skôr. 

1 porcia obsahuje

  • 651,5 kcal
  • 65 g sacharidů
  • 27,6 g tuků
  • 29,6 g bílkovin

Na 2 porcie

Cesto
Náplň
Kapusta
  • 165 g kyslé kapusty
  • 1 plátok slaniny
  • 28 g cibule
Jogurtový dip

Postup

  1. Jogurtove knedliky plnené R2E morčacím mäsom

  2. Ako prvé si urobíme cesto. Vajce vymiešame s jogurtom a soľou. Pridáme ovsenu múku (kto nemá rad tú výraznú ovsenu chuť môžeš nahradiť napr špaldovou múkou. 

  3. Cesto nemiesime dlho. Čím dlhšie sa miesi tým treba pridávať viac múky a to nechceme, guľky by boli tvrdé. Ak bude treba môžeme ešte pridať asi 10-20g múky. 

    Jogurtove knedliky plnené R2E morčacím mäsom

  4. Guľky tvoríme jemne navlhčenými rukami a plníme morčacím mäsom. Vložíme ich do osolenej vody keď už  bude vrieť. Po asi 6min vyplávajú na povrch a môžeme guľky vybrať. 

  5. Na panvicu dáme kusok nakrájanej slaniny, ktorá by mala pustiť masť a na tom opečieme nasekanú cibuľu. Ak nepustí dosť masti môžeme pridať trochu oleja. 

  6. Do toho následne dáme kyslú kapustu premiešame a môžeme pridať trochu vody aby sa chvíľu zredukovala. Medzitým si urobíme jogurtový dip.

  7. Nakoniec na tanier postupne navrstvíme kapustu, jogurt a knedle a môžeme podávať.

    Dobrú chuť.Jogurtove knedliky plnené R2E morčacím mäsom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
5 Páči sa mi Uložiť recept