Kombináciu sladkých jahôd a kyslej rebarbory si zamilujete! Ale pozor, sezóna rebarbory nie je veľmi dlhá, tak s pečením koláča veľmi neotáľajte.
1 porcia obsahuje
- 215 kcal
- 21 g sacharidov
- 10 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 8 porcií
Koláč:
- 125 g ovsených vločiek
- 50 g mandlí
- 1 vajce
- 200 ml kefíru
- 1 lyžica javorového sirupu
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- jahody
- rebarbora
Posýpka:
- 40 g ovsených vločiek
- 50 g mandlí
- 1,5 lyžica ghee
- 3 čajové lyžičky trstinového cukru
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Ovsené vločky a mandle rozomelieme na múku, zmiešame a pridáme prášok do pečiva. Potom primiešame vajcia, javorový sirup a nakoniec prilejeme kefír.
-
Formu vymažeme ghíčkom a vysypeme múkou z ovsených vločiek. Cesto rozprestrieme do formy a pridáme nakrájané jahody s rebarborou.
-
Posýpku si pripravíme z rozomletých ovsených vločiek, mandlí, ghí a trstinového cukru. Posýpku nasypeme na ovocie a pečieme približne 25 minút.
-
Dobrú chuť.