Galetka s jahodami a rebarborou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
50 min.
30 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Galetka s jahodami a rebarborou

Holááá, jahodovo-rebarborová sezóna volá! A bol by veľký hriech nechať ju len tak bez povšimnutia. Oprášili sme recept, ktorý pripravujeme rok čo rok a zakaždým sa ho snažíme vylepšiť pre čo najväčšie blaho našich chuťových pohárikov. A že ste to vy, tak tu ho máte. Dobrú chuť! :)

Obsahuje 1/2 galetky

  • 396 kcal
  • 43 g sacharidov
  • 20 g tukov
  • 11 g bielkovín

Ingrediencie

Na cesto:
Na náplň:
Na dokončenie:

Postup

  1. Najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie. K nim potom pridáme vychladené maslo a vymiesime cesto. Postupne pridávame vodu tak, aby vzniklo mierne lepivé cesto. To potom zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.

  2. Rebarboru očistíme a nakrájame na drobné kúsky (cca 2 cm široké). Podobne aj jahody. Ovocie spoločne nasypeme do hrnca, poprášime škrobom a zhruba na minútu povaríme. Galetka s jahodami a rebarborou

  3. Na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely. Pomocou valčeka alebo dlaní vytvoríme asi 4 mm vysoké kolieska (môže byť aj jedno veľké). Kolieska presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a vyplníme náplňou tak, aby asi 3 cm cesta od kraja zostali voľné. Okraje postupne prehýbame, aby náplň nevytiekla, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými lupienkami. Galetka s jahodami a rebarborou

  4. Galetka s jahodami a rebarborou Galetky pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút, kým okraje nezískajú zlatistú farbu.

  5. Nezabudnite sa potom o svojej chute a dojmy podeliť na Instagrame v Stories a označte nás s @aktinrecepty. Galetka s jahodami a rebarborou

  6. Bonusový Aktin tip: Podávajte s vanilkovou zmrzlinou a nechajte sa uniesť až na vrchol blaha. Galetka s jahodami a rebarborou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
30 Páči sa mi Uložiť recept