Kedysi žila jedna fitness babička. S obľubou si brala na mušku tradičné recepty, ktoré šikovne premenila na zdravšie verzie. Napríklad tieto tvarohové knedličky s jahodami. Tie boli mimoriadne dobré.
Jahody schovala dovnútra, pretože ich mala plnú záhradu. No nič by nepokazila ani s iným sezónnym ovocím. Vyskúšajte jej recept aj vy.
1 porcia obsahuje
- 527 kcal
- 46 g sacharidov
- 15 g tukov
- 52 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g tvarohu
- 100 g špaldovej múky
- 50 g vanilkového proteínu
- 1 vajce
- 1/2 citrónovej kôry
- 20 g Sladiča
- 200 g jahôd
- 15 g mandľových lupienkov
- 100 g hrudkovitého tvarohu
- tymian
- 1 lyžica ghee
Postup
-
Všetky ingrediencie na cesto – mäkký tvaroh z alobalu, múku, proteín, vajcia, citrónovú kôru a sladidlo podľa chuti – spracujte spolu. Cesto by malo byť dostatočne lepkavé (ak je príliš lepkavé, pridajte trochu múky).
-
Vypracujeme kúsky cesta, ktoré najprv v rukách vytvarujeme do tvaru placky a potom do nich zabalíme jahody. Čo knedlička, to jahoda.
-
V hrnci priveďte vodu k varu a vložte do nej knedličky. Varte ich asi 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
-
Hotové knedličky podávajte posypané plátkami nasucho opražených mandlí, hrudkovitým tvarohom a poliate roztopeným ghíčkom. Pre zaujímavejšiu chuť môžeme pridať niekoľko lístkov tymiánu.
Dobrú chuť!