Chcete sa vrátiť späť do svojej fit rutiny, ale aj tak si dopriať sladké k popoludňajšej káve? Tak to tu pre vás niečo máme!
Tento recept je jednoduchý a pochutí si na ňom aj bezlepkár. Navyše je extra nadýchaný a vláčny s čokoládovým chrumkavým elementom vo vnútri. No mňam!
Tak sa poďte pozrieť, ako na to!
1 porcia obsahuje
- 235 kcal
- 30 g sacharidov
- 9 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 220 ml mlieka
- 2 vajcia
- 50 g kokosového oleja
- 50 ml čakankového sirupu
- 70 g xylitolu
- 100 g ryžovej múky
- 180 g hladkej ryžovej múky
- 30 g čokopecičiek
- 7 g kypriaceho prášku
- 3 strúhané jablká
- 2 čajové lyžičky škorice
- 30 g ovsených vločiek
- 20 g masla
- 1 lyžica xylitolu
Postup
-
Nakrájame si jablká na malé kúsky a povaríme ich asi 15 minút so škoricou v hrnci.
-
V mise vyšľaháme vajíčka so xylitolom, pridáme tekuté ingrediencie, potom postupne primiešavame sypké a nakoniec prášok do pečiva.
-
Odstavíme jablká, necháme trochu vychladnúť a urobíme si posýpku z masla, vločiek a xylitolu.
-
Na papier na pečenie nalejeme cesto, poukladáme jablká, posypeme posýpkou a karamelizovanými kešu. Pečieme cca 40 minút na 180 °C.
-
Dobrú chuť!