Jablkový cheesecake s karamelom

Barbora Millerová
Barbora Millerová
70 min.
23 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Jablkový cheesecake s karamelom

Kombinácia jabĺk a karamelu je vždy stávkou na istotu. Tento jablkový cheesecake plný škorice je ideálny k horúcemu čaju alebo káve, a to je v týchto sychravých dňoch to pravé orechové. Doslova, pretože bez pekanových orechov by toto slastné duo nebolo kompletné.

1 porcia obsahuje 1 kus koláča

  • 430,2 kcal
  • 26,9 g sacharidov
  • 32,3 g tukov
  • 14,6 g bielkovín

Na 12 porcií

Korpus:
Syrová vrstva:
  • 500 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 50 g sušených vaječných bílků
  • 1 vajce
  • 50 g trstinového cukru
Jablková zmes:
Servírovanie:

Postup

  1. Jablkový cheesecake s karamelom Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Najskôr si pripravíme korpus. V mise zmiešame všetky ingrediencie. Pokojne môžeme prepracovať rukou a na chvíľku odložíme.

  3. Pustíme sa na syrovú vrstvu. Všetko potrebné zmiešame a minútku necháme odležať.

  4. Nakoniec si pripravíme jabĺčka, ktoré umyjeme, nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme k nim nakrájané pekanové orechy, hrozienka, škoricu a čakankový sirup. Premiešame.

  5. Potom už len navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na dno dáme korpus, ktorý pekne pritlačíme pohárom alebo rukou. Nalejeme syrovú vrstvu a nakoniec pridáme jablká, ktoré môžeme trošku zatlačiť do syrovej vrstvy.

  6. Pečieme cca 45-50 minút. Po vybratí necháme vychladnúť a servírujeme so slaným karamelom.

    Dobrú chuť! Jablkový cheesecake s karamelomJablkový cheesecake s karamelom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
23 Páči sa mi Uložiť recept