Kombinácia jabĺk a karamelu je vždy stávkou na istotu. Tento jablkový cheesecake plný škorice je ideálny k horúcemu čaju alebo káve, a to je v týchto sychravých dňoch to pravé orechové. Doslova, pretože bez pekanových orechov by toto slastné duo nebolo kompletné.
1 porcia obsahuje
- 430,2 kcal
- 26,9 g sacharidov
- 32,3 g tukov
- 14,6 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g ovsenej múky
- 1 vajce
- 60 g ghee
- 80 g čakankového sirupu
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 50 g sušených vaječných bielkov
- 1 vajce
- 50 g trstinového cukru
- 3 jablká
- 20 g pekanových orechov
- 20 g hrozienok
- 40 g čakankového sirupu
- škorica
- Vilgain Cheat Spread – slaný karamel
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Najskôr si pripravíme korpus. V mise zmiešame všetky ingrediencie. Pokojne môžeme prepracovať rukou a na chvíľku odložíme.
-
Pustíme sa na tvarohovú vrstvu. Všetko potrebné zmiešame a minútku necháme odležať.
-
Nakoniec si pripravíme jabĺčka, ktoré umyjeme, nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme k nim nakrájané pekanové orechy, hrozienka, škoricu a čakankový sirup. Premiešame.
-
Potom už len navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na dno dáme korpus, ktorý pekne pritlačíme pohárom alebo rukou. Nalejeme tvarohovú vrstvu a nakoniec pridáme jablká, ktoré môžeme trošku zatlačiť do tvarohovej vrstvy.
-
Pečieme cca 45‑50 minút. Po vybratí necháme vychladnúť a servírujeme so slaným karamelom.
Dobrú chuť!