Aký dezert by rozhodne nemal chýbať na žiadnej letnej párty, grilovačke alebo pikniku? Odpoveď je jasná, mini piña coladové cheesecakes!
1 cheesecake obsahuje
- 168 kcal
- 13,4 g sacharidov
- 11,9 g tukov
- 6,2 g bielkovín
Na 14 porcií
- 60 g ovsených vločiek
- 60 g kokosovej múky
- 30 g kokosu
- 5 lyžíc kokosového oleja
- 1 vajce
- 3 lyžice kokosového sirupu
- 1 lyžica kokosového masla
- 250 g ricotty
- 150 g nízkotučného tvarohu
- 200 g kokosového mlieka
- 70 g erythritolu
- 10 g kokosu
- 15 g vanilkového proteínu
- 50 g ananásu
- 100 ml kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 1 lyžica erythritolu
Postup
-
-
Ovsené vločky rozmixujeme najemno.
-
K rozmixovaným ovseným vločkám pridáme kokosovú múku, strúhaný kokos a spoločne premiešame.
-
K sypkej zmesi pridáme kokosový olej, vajcia, lyžicu kokosového masla (môžete nahradiť kokosovým olejom) a osladíme kokosovým sirupom. Rukami vypracujeme cesto.
-
Na pečenie použijeme teflónovú formu na muffiny alebo silikónové formičky. Formu vymastíme kokosovým olejom a pomocou prstov natlačíme cesto na dno formičiek.
-
V ďalšej miske si zmiešame ricottu, tvaroh, kokosové mlieko (tuhú časť), erytritol, kokos, vanilkový proteín. Vzniknutý krém potom nalejeme na cesto.
-
Cheesecaky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
Tip: Pod formu s cheesecakmi vložíme pekáč s vodou. Vďaka tomu zostanú cheesecaky pekne vláčne.
-
Zatiaľ čo sa cheesecaky pečú, pripravíme si ananásovú omáčku. Štvrtku ananásu zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Ananás rozmixujeme spoločne s kokosovým mliekom na hladký krém.
-
Rozmixovanú zmes preložíme do kastrólika, pridáme lyžičku kukuričného škrobu, erytritol podľa chuti a privedieme do varu. Varíme cca 5 minút. Potom necháme vychladnúť.
-
Upečené a vychladnuté cheesecaky polejeme ananásovou omáčkou, posypeme kokosom a na záver môžeme pridať čerešničku a lístok mäty.
-
Dobrú chuť.