Mini piña colada cheesecakes

Šárka Červinková
Šárka Červinková
65 min.
19 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Mini piña colada cheesecakes

Aký dezert by rozhodne nemal chýbať na žiadnej letnej párty, grilovačke alebo pikniku? Odpoveď je jasná, mini piña coladové cheesecakes!

1 cheesecake obsahuje

  • 168 kcal
  • 13,4 g sacharidov
  • 11,9 g tukov
  • 6,2 g bielkovín

Na 14 porcií

Základ:
Krémová vrstva:
Ananásový preliv:

Postup

  1. Mini piña colada cheesecakes

  2. Ovsené vločky rozmixujeme najemno.

  3. K rozmixovaným ovseným vločkám pridáme kokosovú múku, strúhaný kokos a spoločne premiešame.

  4. K sypkej zmesi pridáme kokosový olej, vajcia, lyžicu kokosového masla (môžete nahradiť kokosovým olejom) a osladíme kokosovým sirupom. Rukami vypracujeme cesto.

  5. Na pečenie použijeme teflónovú formu na muffiny alebo silikónové formičky. Formu vymastíme kokosovým olejom a pomocou prstov natlačíme cesto na dno formičiek.

  6. V ďalšej miske si zmiešame ricottu, tvaroh, kokosové mlieko (tuhú časť), erytritol, kokos, vanilkový proteín. Vzniknutý krém potom nalejeme na cesto.

  7. Cheesecaky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.

    Tip: Pod formu s cheesecakmi vložíme pekáč s vodou. Vďaka tomu zostanú cheesecaky pekne vláčne.

  8. Zatiaľ čo sa cheesecaky pečú, pripravíme si ananásovú omáčku. Štvrtku ananásu zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Ananás rozmixujeme spoločne s kokosovým mliekom na hladký krém.

  9. Rozmixovanú zmes preložíme do kastrólika, pridáme lyžičku kukuričného škrobu, erytritol podľa chuti a privedieme do varu. Varíme cca 5 minút. Potom necháme vychladnúť.

  10. Upečené a vychladnuté cheesecaky polejeme ananásovou omáčkou, posypeme kokosom a na záver môžeme pridať čerešničku a lístok mäty.

  11. Dobrú chuť.

    Mini piña colada cheesecakes

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
19 Páči sa mi Uložiť recept