Všetci milovníci mexickej kuchyne, zbystrite pozornosť! Spojenie legendárneho pokrmu Chilli con carne a plnenej tortilly s rozpečeným syrom v štýle quesadillas rozhodne nenechá vaše chuťové bunky chladnými.
Presvedčte sa sami a ochutnajte!
1 porcia obsahuje
- 480 kcal
- 45 g sacharidov
- 19 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 6 porcií
- avokádový olej
- 1 cibuľa
- 350 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 ml paradajkového pyré
- 150 g čiernych fazúľ
- 120 g sterilizovanej kukurice
- himalájska soľ
- granulovaný cesnak
- čierne korenie
- mletá paprika
- čili
- 120 g cheddaru
- 2 balenia Vilgain celozrnnej tortilly
Postup
-
Ako prvú si pripravíme náplň Chilli con carne. V troške avokádového oleja necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, následne pridáme hovädzie mäso a necháme zatiahnuť. Mäso zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme fazuľu spolu s kukuricou a všetko korenie – soľ, korenie, mletú papriku, granulovaný cesnak a samozrejme chilli. Zmes premiešame a necháme spoločne cca 15 minút povariť.
-
Hotovú prevarenú zmes stiahneme z platne, necháme zľahka vychladnúť a prípadne ešte dochutíme.
-
Teraz už len naplniť tortilly. Začneme pripravenou zmesou, ktorú zasypeme nastrúhaným syrom. Tortillu preložíme napoly a zapečieme pomocou kontaktného grilu alebo na panvici.
-
A teraz už len vychutnávame!