Nie je nič lepšie, ako sa v tomto pochmúrnom počasí zohriať teplou polievkou. Naša gulášová polievka obsahuje veľké množstvo bielkovín, pretože sme do nej pridali kvalitné hovädzie R2E mäso a hack na bohatú chuť – Vilgain hovädzí bujón! Zasýti ťa, zahreje a navyše je jednoduchá a rýchla na prípravu. A to skrátka musíš vyskúšať!
1 porcia obsahuje
- 320 kcal
- 23,7 g sacharidov
- 14,2 g tukov
- 23,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 5 zemiakov
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica Vilgain grass - fed ghee
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 3 guľky nového korenia
- 1 bobkový list
- 1 lyžica špaldovej múky
- 200 g paradajkového pyré
- 2 lyžice Vilgain bujónu
- soľ
- čierne korenie
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- 1 l vody
- kyslá smotana
- petržlen
Postup
-
Na ghee zľahka orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a kolieska mrkvy. -
Pridáme sladkú papriku, údenú papriku, drvenú rascu, bobkový list, guľôčky nového korenia, soľ a čierne korenie. Premiešame.
-
Zmes zalejeme paradajkovým pyré.
-
Primiešame nakrájané zemiaky a všetko zalejeme 1 l vody.
-
Ďalej pridáme 2 lyžice kvalitného bujónu a necháme polievku variť.
-
Varíme cca 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Zmiešame si lyžicu múky s trochou vody a asi 5 minút pred dovarením polievky touto zmesou polievku zahustíme.
-
Do hotovej polievky pridáme nakrájané hovädzie mäso a necháme v polievke prehriať.
-
Polievku servírujeme s lyžicou kyslej smotany a čerstvou petržlenovou vňaťou. Tak dobrú chuť.