Chceš pripraviť jednoduché a originálne pohostenie pre hostí? Stačí využiť náš kvalitný hovädzí bujón a za pár minút máš hotovú skvelú hriankovú nátierku!
1 porcia obsahuje
- 372 kcal
- 41 g sacharidov
- 18 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 1 porciu
- 2 plátky toastového chleba
- 1 čajová lyžička Vilgain bujónu
- 80 g žervé
- 1 hrnček brusníc
- 1 lyžica čakankového sirupu
- 5 g zmesi orechov s hľuzovkami
Postup
-
Lyžičku hovädzieho bujónu zmiešaj s žervé a podľa chuti pridaj viac žervé či bujónu. Bujón je veľmi slaný, takže opatrne. -
Nátierku namaž na opečený toastový chlieb, a ten potom rozkroj na štvrtiny.
-
Medzitým si príprav brusnicový džem. Brusnice podus s kvapkou vody a trochou čakankového sirupu, kým sa nerozvarí.
TIP: Pre recept sme použili čerstvé brusnice, pokiaľ ich ale doma nemáš, použiť môžeš aj tie sušené. Len pridaj do rozvarenej zmesi o trochu viac vody.
-
Na nátierku nanes lyžičku džemu, lístok mäty a nasekané orechy.
-
Tak šťastný nový rok!