Tortilla, fazuľová zmes a vajcia? Geniálna kombinácia! Túto mexickú pochúťku si môžete veľmi ľahko a rýchlo pripraviť aj doma. Perfektne vás zasýti a pokiaľ ste ju ešte neskúšali, teraz je ten pravý čas.
Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 773 kcal
- 93 g sacharidov
- 22,5 g tukov
- 39 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 plátky Vilgain celozrnnej tortilly
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 1 jalapeno paprička
- 300 g ready to eat fazule
- mletá rasca
- mletá paprika
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej v spreji
Postup
-
Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja. Na ňom opražte nakrájanú cibuľu a jalapeño. Pridajte nakrájané paradajky a varte asi 5 minút, kým sa paradajky nerozpadnú na omáčku. Dochuťte korením a varte ďalšie 2 minúty.
-
Pridajte fazuľu a varte ďalších 5 minút.
-
Na inej panvici osmažte tortilly po oboch stranách, kým nebudú mierne chrumkavé. Potom ich presuňte na tanier.
-
Na rovnakej panvici osmažte vajíčka podľa vašich predstáv – môžete ich pripraviť ako volské oká alebo len rozklepnúť ako miešané vajíčka.
-
Na každú tortillu položte lyžicu fazuľovej zmesi a navrch vajíčko. Posypte soľou a korením a podávajte. Dobrú chuť!