V jednoduchosti je sila, a preto tu pre vás máme ďalší ľahký recept na zapečené hovädzie tacos. Skvele poslúži ako obed či večera. Nemusíte však vsádzať len na klasiku, skúste ich pripraviť aj ako pohostenie na oslavu. Parádu s nimi určite urobíte, a navyše tak jednoducho nasýtite viac hladných krkov. Tak poďme rovno na to!
1 porcia obsahuje
- 248 kcal
- 20 g sacharidov
- 11,7 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 9 porcií
- 1 balenie Vilgain wrapu
- 400 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 1 červená cibuľa
- 1/2 žltej papriky
- 100 g 30 % Eidamu
- 100 ml kečupu
- olivový olej
- koriander
- sladká paprika
- čierne korenie
- soľ
- čili
- sušená cibuľa
- sušený cesnak
- 1 avokádo
- 1 paradajka
- 1/2 červenej cibule
- šťava z citróna
- čierne korenie
- soľ
Postup
-
Na olivovom oleji orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na polmesiačiky a papriku nakrájanú na rezančeky. -
Dochutíme nasekaným koriandrom, čiernym korením, soľou, sladkou paprikou, čili, sušeným cesnakom a sušenou cibuľou.
-
K orestovanej zelenine pridáme nakrájané hovädzie mäso a kečup. Povaríme.
-
Z tortilly vykrájame 3 kolieska. Na vykrajovanie použijeme väčší hrnček alebo misku.
TIP: Pokiaľ sa vám nechce vykrajovať kolieska z wrapu, použite naše mini pizza base.
-
Každý mini wrap posypeme nastrúhaným tvrdým syrom (my sme použili eidam). Pridáme hovädziu zmes a wrap ohneme.
-
Mini tacos naukladáme do zapekacej misy vedľa seba, posypeme ich zvyškom nastrúhaného eidamu a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút.
-
Ďalej si pripravíme guacamole. Zrelé avokádo očistíme, zbavíme kôstky a vidličkou roztlačíme. Avokádo preložíme do misky. -
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a paradajku a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
-
Tacos podávame spoločne s guacamole.
Dobrú chuť !