Kto by nemiloval tortilly? Pečivo, ktoré máte isto doma a vyberiete ho nielen vo chvíľach, keď chladnička a chlebník zívajú prázdnotou. Tortilly sú jednoducho ideálna voľba. Naplnia sa tým, čo doma zostalo, šupnú sa na gril a voilà, perfektná rýchla večera je na stole. Tentoraz to ale skúste trochu inak – tieto zapečené tortilly s mletým mäsom, hromadou roztopeného syr (mňam!) a paradajkami sú ideálne, keď sa vám nechce stáť hodiny v kuchyni, aj tak si ale chcete pochutnať na večeri, po ktorej zaspíte s blaženým pocitom, že ste svojmu telu dali to, čo potrebuje.
1 porcia obsahuje
- 554 kcal
- 41 g sacharidov
- 29,3 g tukov
- 30,3 g bielkovín
Na 6 porcií
- 6 Vilgain celozrnných tortill
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pyré
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- soľ
- čierne korenie
- 200 g syru
- 2 lyžice olivového oleja
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C.
-
Na panvici na olivovom oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte mleté mäso a smažte, kým nie je úplne uvarené.
-
Pridajte paradajkový pretlak, rascu, papriku a soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte variť asi 5 minút.
-
Každú tortillu naplňte zmesou mäsa a paradajok, zabaľte, umiestnite do zapekacej misky a posypte strúhaným tvrdým syrom, ktorý máte radi. Ideálny je napríklad gouda, eidam, ementál alebo parmezán. To je už len na vašich preferenciách.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, alebo kým syr nezíska zlatistú farbu.
-
Hotové zapečené tortilly podávajte horúce, môžete ich doplniť guacamole, kyslou smotanou alebo inou salsou.