Kto by nemiloval tortilly? Pečivo, ktoré máte určite doma a vyberiete ho nielen vo chvíľach, keď chladnička a chlebník zívajú prázdnotou. Tortilly sú jednoducho ideálna voľba. Naplnia sa tým, čo doma zostalo, šupnú sa do rúry a voilà, perfektná rýchla večera je na stole. Tentoraz skúste túto verziu s R2E hovädzím mäsom, hromadou roztopeného syra a paradajkami. 🥩
1 porcia obsahuje
- 506 kcal
- 40 g sacharidov
- 23 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 6 porcií
- 6 Vilgain celozrnnej tortilly
- 400 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pyré
- 1 čajová lyžička bazalky
- 1 čajová lyžička oregana
- soľ
- čierne korenie
- 200 g syru
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice Vilgain vegan suga s čiernymi olivami
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C. -
Na panvici na olivovom oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte R2E hovädzie mäso a zľahka ho orestujte, aby sa zohrialo a nasalo chuť zeleniny.
-
Pridajte paradajkový pretlak, bazalku, papriku a soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte variť asi 5 minút.
-
Každú tortillu naplňte zmesou mäsa a paradajok, zabaľte, umiestnite do zapekacej misky vymastenej sugom s čiernymi olivami a posypte strúhaným tvrdým syrom, ktorý máte radi. Ideálny je napríklad gouda, eidam, ementál alebo parmezán. To už je len na vašich preferenciách.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým sa syr navrchu pekne neopečie.
-
Hotové zapečené tortilly podávajte najlepšie teplé, môžete ich doplniť s guacamole, kyslou smotanou alebo inou obľúbenou salsou.
Tak dobrú chuť!