Health Link Sirup agáve BIO je výrazne sladší ako med alebo biely cukor, ale jeho konzistencia je v porovnaní s medom tekutejšia. Oproti iným sladidlám sa tiež pýši výrazne nižším glykemickým indexom.
Vyrába sa z niekoľkých druhov agáve. Výrobný postup je pritom veľmi jednoduchý – miazga zo strednej časti rastliny sa extrahuje, filtruje a zahrieva na nízku teplotu, čím vznikne aromatická a sladká šťava. Tá sa potom koncentruje na sirup, ktorý môže byť svetlo až tmavo jantárový.
Hodiť sa ti bude na osladenie čaju, kávy, limonád aj jedál. Využiješ ho do raňajkovej kaše, jogurtu s ovocím i müsli alebo palaciniek. Ako chutné prírodné sladidlo ho môžeš používať aj na redukčnej diéte, pokiaľ si diabetik alebo ak chceš v strave obmedziť rafinované cukry s vysokým glykemickým indexom.