Grizly Cícer Kabuli - nutrične bohatá strukovina s príjemnou textúrou
Grizly Cícer Kabuli je prémiovej kvality, má väčšie plody, hladkú šupku, výbornú orieškovú chuť a príjemnú textúru. Pestuje sa v stredomorí, južnej Európe, severnej Afrike, južnej Amerike a na indickom subkontinente. Jej názov pochádza z oblasti v Afganistane (Kábul).
Cícer je plný dôležitých živín, predovšetkým bielkoviny, a sacharidov, ale aj vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápnik, horčík, mangán, zinok a vitamíny skupiny B, C a A. Navyše fosforu, horčíka a vápnika má najviac zo všetkých strukovín.
Cícer sa skvele hodí do šalátov, polievok, ale aj ako hlavný chod. Najobľúbenejšou pochúťkou poslednej doby je hummus z cíceru.
Grizly Cícer Kabuli v bodoch:
- strukovina s orieškovou chuťou
- príjemná textúra
- vysoký obsah bielkovín a vlákniny
- zdroj vápnika, železa, horčíka a ďalších mikronutrientov
- vhodné do polievok, šalátov alebo na výrobu humusu