Grešík Škorica ceylónska celá - jedna z najlepších odrôd škorice, ktorá sa hodí nielen do zvárača
Cejlónska škorica je mnohými špičkovými kuchármi a cukrármi označovaná ako najlepšia škorica vôbec. Má svetlo hnedé zvitky z tenkých plátkov kôry. Má krásne jemnú, subtílnu arómu, a veľmi čistú chuť bez stôp štipľavosti alebo horkosti. V porovnaní s indonézskou škoricou obsahuje iba stopové množstvo kumarínu, čo je prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia pred spásaním. Cejlónska škorica sa používa do dezertov, vareného vína, kompótov aj pri príprave omáčok a polievok ázijskej kuchyne.
Grešík Škorica ceylónska celá v bodoch:
- jemná, subtílna aróma
- čistá chuť bez stôp štipľavosti a horkosti
- do dezertov, vareného vína, kompótov i pokrmov ázijskej kuchyne