Rýchle jedlá z jedného pekáča milujeme a inak to nie je ani pri gratinovanom kurčati s náložou zeleniny a opečeného syra. Jedlo, ktoré máš ready za chvíľu a poslúži nielen ako nedeľný obed, ale tiež ako fajn mealprep na viac dní dopredu. 🔥
1 porcia obsahuje
- 364 kcal
- 14 g sacharidov
- 16 g tukov
- 41 g bielkovín
Na 3 porcie
- 390 g kuracích pŕs
- 40 g červenej papriky
- 40 g žltej papriky
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 cibule
- 1/2 balenie sterilizovaného hrášku
- 5 lyžíc paradajkového pyré
- himalájska soľ
- celé korenie
- mletá paprika
- 8 šampiňónov
- 250 ml mlieka
- 20 g hladkej múky
- 30 g masla
- himalájska soľ
- 70 g tvrdého syra
Postup
-
Na panvici si opečieme cibuľu, cesnak pridáme na drobno nakrájané papriky, mrkvu a potom na menšie kocky nakrájané kuracie prsia a poopekáme. -
Ochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
-
Do toho dáme paradajkové pyré, šampiňóny a hrach a dobre premiešame. Necháme chvíľu povariť.
-
Medzitým si pripravíme bešamel – v hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a poopekáme. Zalejeme mliekom a pridáme soľ. Varíme, kým začne omáčka hustnúť a odstavíme.
-
Zmes kuracieho masa navrstvíme do zapekacích misiek a nalejeme navrch pripravený bešamel. Posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 °C 30‑35 minút do zlatista. Posypeme petržlenovou vňaťou.
-
Dobrú chuť!