Večera nielen pre vegetariánov, čo je raz dva hotová? No jasné, napríklad tento pečený karfiol so zemiakmi a vajcom, ktoré doplnia zdroj bielkovín. Jednoduchšie to snáď ani byť nemôže, tak poďte túto dobrotu vyskúšať s nami!
1 porcia obsahuje
- 697 kcal
- 52 g sacharidov
- 37 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 3 porcie
- 1 karfiol
- 3 zemiaky
- 4 vajcia
- 200 ml 12 % smotany
- 150 g syru gouda
- štipka muškátového orieška
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g masla
- soľ
- čierne korenie
- petržlen
Postup
-
Predhrejte rúru na 200 °C.
-
V malej panvici rozohrejte maslo a opražte cesnak, kým nezíska zlatistú farbu.
-
Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, osmažený cesnak, vajcia, strúhaný syr, muškatový oriešok, soľ a korenie.
-
Do vymastenej zapekacej misy striedavo klaďte plátky zemiakov a karfiolu.
-
Zmes zo smotany a vajec rovnomerne rozlejte cez vrstvy v zapekacej mise.
-
Zapekajte v predhriatej rúre asi 30‑40 minút, kým nebude karfiol so zemiakmi zlatohnedý.
-
Nechajte pokrm mierne vychladnúť, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte. Dobrú chuť!