1 porcia obsahuje
- 135 kcal
- 15 g sacharidov
- 5 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 12 porcií
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 400 g paradajok v konzerve
- 1 lyžica soli
- 1/2 lyžica čierneho korenia
- 1 lyžica byliniek
- 100 g jazmínovej ryže
- 12 paprík
- 20 g 30 % Eidamu
- bylinky
Postup
-
Najskôr si uvaríme ryžu.
-
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak tak, aby zmäkli a zozlatli.
Pridáme mleté mäso a restujeme, kým zľahka nezhnedne.
Potom prilejeme paradajky z konzervy. Dochutíme soľou, korením a bylinkami.
Prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme približne 20 minút.
Pri konci varenia primiešame do zmesi pripravenú ryžu.
-
Rúru predhrejeme na 200 °C.
-
Z paprík odrežeme vrchnú 1/3, očistíme od semienok a naukladáme do pekáča vymasteného olivovým olejom.
-
Papriky naplníme mäsovou zmesou, zasypeme nastrúhaným syrom, bylinkami a pečieme v predhriatej rúre približne 35 minút.
-
Pred podávaním všetko poctivo nafotíme a pridáme na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.