Rýchla desiata alebo večera, ktorá rozhodne neomrzí – presne to sú zapečené vajcia s fetou! Rýchlovka, ktorá vášmu telu dodá poriadnu dávku bielkovín, nezaberie vám kopec času prípravou a väčšinu surovín na ňu budete mať doma. A opečený Vilgain sandwich bread k tomu? No jednoducho značka ideál!
Pridať navyše môžete čokoľvek, na čo máte chuť. Tak poďme na to! :)
1 porcia obsahuje
- 546 kcal
- 2,8 g sacharidov
- 45,7 g tukov
- 30,8 g bielkovín
Na 1 porciu
- 4 vajcia
- 30 g syra feta
- 10 g baby špenátu
- 2 lyžice olivového oleja
- čierne korenie
- soľ
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
Postup
-
Najprv si umyjeme špenát a nakrájame ho na menšie kúsky. -
Do zapekacej misy rozklepneme vajíčka a zalejeme ich olivovým olejom, posypeme nakrájaným špenátom, fetou (alebo balkánskym syrom) a podľa chuti pridáme soľ a korenie.
-
Dáme do rúry a pečieme približne 15 minút pri 170 °C.
-
Podávame s opečeným toastom.
Tak dobrú chuť!