Ideálne jedlo, ktoré pri týchto chladných dňoch zahreje. Táto polievka je navyše plná výrazných chutí a navrchu si vychutnáš chrumkavú bagetku s roztekajúcim sa syrom.
Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 389 kcal
- 32 g sacharidov
- 19 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 4 porcie
- 3 cibule
- 50 g Vilgain grass - fed ghee
- 2 lyžice Vilgain bujónu
- 1 l vody
- 150 ml bieleho vína
- soľ
- čierne korenie
- bobkový list
- rozmarín
- tymian
- 1 celozrnná bageta
- 30 g tvrdého syra
Postup
-
Najskôr si priprav cibuľový základ. -
Všetku cibuľu ošúp a nakrájaj na tenké prúžky. V rajnici si rozohrej prepustené maslo. Cibuľu hoď do rajnice, priklop pokrievkou a na miernom plameni restuj. Celý proces ti zaberie min. 40 minút, ale naozaj sa to oplatí.
Priebežne nezabudni miešať.
-
Keď bude cibuľa zredukovaná tak na 1/2 a chytí hnedú farbu, pridaj 1 lyžicu hovädzieho bujónu a podlej vývarom či vodou.
Prilej tiež biele víno, prihoď zviazané vetvičky byliniek (rozmarín, tymian, bobkový list) a prisyp soľ a mleté čierne korenie. Priveď do varu, aby sa všetky chute uvoľnili a vyvaril sa alkohol.
-
Hotovú polievku servíruj samostatne alebo ju ešte vylepši zapečenou bagetkou.
Jednu porciu polievky nalej do malej rajnice či misky, ktorá sa môže vložiť do rúry. Navrch polož plátky bagety, posyp nastrúhaným syrom a daj zapiecť.
-
Potom už len vychutnávaj smršť intenzívnych chutí!