Rýchly a jednoduchý obed alebo večera, ktorá vám chuťou pripomenie talianske jedlo z reštaurácie… to sú halušky s Vilgain pestom a mozzarellou!
Gnocchi budete mať hotové do 40 minút, keď budete veľmi zruční, zvládnete to aj do 20.
1 porcia obsahuje 1 tanier gnocchi
- 480,6 kcal
- 62,6 g sacharidov
- 18 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 3 porcie
- 500 g gnocchi
- 60 g šampiňónov
- 50 g paradajok
- 130 g mozzarelly
- 75 g Vilgain pesta genovese
- 40 g lučiny
- cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 10 g ghee
- čajová lyžička himalájskej soli
- 1 štipka Vilgain korenia
- čerstvá bazalka
Postup
-
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. -
Na panvici rozohrejeme ghí, na ktorom dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak.
-
Potom pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, ktoré tiež zľahka osmažíme.
-
Prilejeme trochu vody, paradajky, soľ a korenie, premiešame a priklopíme pokrievkou. Necháme podusiť.
-
Potom vmiešame Lučinu alebo žervé a pesto.
-
Všetko spolu premiešame a necháme chvíľku povariť.
-
Potom do omáčky vmiešame uvarené gnocchi, na menšie kúsky nakrájanú mozzarellu a natrhanú čerstvú bazalku.
-
Poriadne premiešame, dozdobíme bazalkou a podávame.
Tak dobrú chuť!