Rýchle chutné jedlo – no kto by to nemiloval? A ešte k tomu z jednej panvice, z ktorej sa môžu pohostiť rovno dvaja. Netreba umývať veľa riadu a to je super. A z kombinácie Hokkaidó tekvice, cherry paradajok, horčice či kurkumy vznikne táto výborná krémová omáčka.
1 porcia obsahuje
- 552 kcal
- 97,4 g sacharidov
- 9,3 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 lyžica olivového oleja
- 160 g tekvice
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g gnocchi
- 250 ml Vilgain zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- 2 štipky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 250 g cherry paradajok
- himalájska soľ
- 1 cibuľa
- 40 g ricotty
- petržlenová vňať
Postup
-
-
Na rozpálenom oleji opečieme na drobno nakrájanú cibuľu, potom nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú hokkaidó tekvicu. Jemne osolíme a dobre opečieme.
-
Pridáme nakrájané cherry paradajky, premiešame a dochutíme kopcovitou lyžičkou horčice. Do toho pridáme hotové gnocchi a poopekáme.
-
Zalejeme zeleninovým bujónom (podľa potreby), ktorý sme si rozmiešali v teplej vode. A chvíľu dusíme. Keď je tekvica mäkšia.
-
Okoreníme, pridáme kurkumu a chvíľu miešame. Omáčka začne hustnúť, podľa potreby ešte prilejeme bujón či vodu.
-
Na koniec pridáme a zamiešame nasekanú petržlenovú vňať a ricottu. Ozdobíme a môžeme podávať.
-
Dobrú chuť!