GIANA Makrela filé je krehké mäso makrely atlantické či makrely japonskej naložené v jemnom paradajkovom kréme, alebo repkovom oleji pre ten správny pôžitok z ryby. Ideálna ako rýchla večera s pečivom či cestovinami, ale aj na prípravu šalátov a komplexnejších pokrmov.
Makrela ako morská ryba ti poskytne zdroj živočíšnych tukov, najmä zdraviu prospešných omega 3 a omega 6 mastných kyselín, starajúcich sa o výhodnejší pomer lipidového spektra v prospech HDL. HDL (lipidy s vysokou denzitou) sa starajú o nižšie riziko upchávania ciev a prospievajú tak tvojmu kardiovaskulárnemu zdraviu.
Makrely sú tiež zdrojom plnohodnotných proteínov, ktoré sú nevyhnutné pre správny vývoj detí aj obnovu a budovanie buniek, vrátane svalstva. Pochutnajú si na ňom ako malí, tak aj veľkí a od Giany ju môžeš skúsiť v paradajkovej omáčke, alebo naložené v repkovom oleji.