Francúzske toasty nemusia byť len pocukrovaná kalorická bomba z kaviarne.
Keď si ich pripravíte podľa nášho receptu, razom sa stanú nutrične hodnotnou raňajkovou pochúťkou. Tak hurá do toho!
1 porcia (bez posýpky) obsahuje:
- 232 kcal
- 25 g sacharidov
- 8 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 plátky Toasťáka
- 1 vajce
- 50 ml kefíru
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 pomarančovej kôry
- ghee
- Vilgain Extra Jam Malina bez pridaného cukru
- orechové maslo Mandle so slaným karamelom
Postup
-
V shakeri spoločne rozšľaháme vajcia, kefír, vanilkový proteín, škoricu a pomarančovú kôru.
Zmes prelejeme do hlbokého taniera.
-
Krajce tousťáka obalíme v zmesi pekne jeden po druhom. Každý necháme nasiaknuť z oboch strán a následne presunieme na čistý tanier.
-
Na panvici rozpálime ghíčko. Toasty na ňom opečieme na strednom plameni z oboch strán do zlatista.
-
Podávame s džemom, jogurtom, obľúbeným orechovým maslom alebo čímkoľvek iným, čo dom dá.
-
Dobrú chuť!