Kto sa tiež v detstve nevedel dojesť kurčaťa na paprike od babičky?
No čo si budeme hovoriť... poctivá krémová omáčka nie je práve jedlo, po ktorom sa budete cítiť najviac fit. A tak, ako je naším dobrým zvykom, vzali sme si starú dobrú klasiku na mušku a trochu ju odľahčili. Aktiňácka verzia kurčaťa na paprike vás neuspí. Naopak! Dobije vás energiou a všetkými potrebnými živinami.
Dobrú chuť!
1 porcia obsahuje
- 517 kcal
- 50 g sacharidov
- 13 g tukov
- 50 g bielkovín
Na 3 porcie
- 450 g kuracích stehien
- 1 cibuľa
- 2 lyžice mletej papriky
- 1 lyžica bujónu
- 500 ml vody
- 1 balenie syra cottage
- 2 lyžice ovsenej múky
- 250 g špaldových cestovín
- soľ
- olivový olej v spreji
Postup
-
Dopredu pripravíme 500 ml vývaru. Odporúčame si prácu uľahčiť a použiť Bujónku.
-
Kurča umyjeme, osušíme a poriadne osolíme.
Vo väčšom hrnci rozpálime olej a necháme kura sprudka opiecť zo všetkých strán, aby sa stiahlo a zbytočne nepúšťalo šťavu. Potom ho z panvice vyberieme a odložíme bokom.
-
Cibuľu nakrájame nadrobno a hodíme do výpeku po mäse. Môžeme pridať viac oleja, aby sa cibuľa nepripaľovala.
Keď bude sklovitá, poprášime ju dvomi vrchovatými lyžicami červenej papriky.
Kuracie stehná vrátime späť do hrnca k cibuli a podlejeme pripraveným vývarom.
-
Varíme pomaly na miernom plameni asi 45 minút.
-
Uvarené mäso vytiahneme z hrnca. Keď trochu vychladne, oberieme ho z kostí.
-
Vývar necháme zľahka vychladnúť, pridáme k nemu syr cottage a zahustíme ovsenou múkou. Všetko to spoločne rozmixujeme do hladkej omáčky, do ktorej nakoniec vrátime aj pripravené mäso.
-
Podávame s cestovinami, knedľou, chlebom alebo jednoducho čímkoľvek, čo hrdlo ráči.
-
Keď recept vyskúšate, nezabudnite sa podeliť o výsledok na Instagrame pod hashtag #aktinrecepty