Do Aktinu dorazila celá nálož noviniek pol na pol inšpirovaná exotickým Mexikom a proteínovým fitness svetom. Keď sme všetky tie položky videli pokope, plán bol jasný – TACOS! A navyše v zdravom, nízkokalorickom šate.
1 porcia obsahuje
- 229 kcal
- 13 g sacharidov
- 6 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 balenie Vilgain wrapu
- 300 g kuracích pŕs vo vlastnej šťave
- 10 g lupinovej amino omáčky
- 1/2 šťavy z limetky
- 1 čajová lyžička čili
- olivový olej v spreji
- 3 strúčiky cesnaku
- 40 g červenej cibule
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica šťavy z limetky
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky čili
- koriander
- avokádo
- koriander
Postup
-
Mäso scedíme a zmiešame so lupinovou amino omáčkou, limetkovou šťavou a korením. -
Cesnak a cibuľu nakrájame najemno a necháme zosklovatieť na troche olivového oleja. Potom na panvicu pridáme mäsovú zmes a asi minútu prehrievame na miernom plameni.
-
Dip pripravíme zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií.
-
Z tortíll vykrojíme 4 menšie kolieska s priemerom cca 15 cm. Zvyšky rozhodne nevyhadzujeme, schováme ich na ďalšiu večeru!
-
Tortilly položíme na rozpálenú panvicu, naplníme ich mäsovou zmesou a vytvarujeme do tvaru mištičiek. Akonáhle sa tortilly ohrejú a trochu opečú, zostanú v požadovanom tvare.
-
Podávame s pripraveným dipom, avokádom, posypané koriandrom.
-
PS: Tacos sa budú krásne vynímať na vašom Instagrame. Nezabudnite označiť s @vilgainrecepty a zbierať lajky.