Tento šalát obletel svet internetu, no a nie je divu! Dokonale vychutená kombinácia korenia a byliniek, do toho krémová zálievka a pekne chrumkavé opečené zemiaky. Skvelý je len tak samotný, dokonale sa ale bude hodiť napríklad na nadchádzajúce grilovačky. Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 377 kcal
- 46,3 g sacharidov
- 16,8 g tukov
- 9,2 g bielkovín
Na 3 porcie
- 620 g zemiakov
- himalájska soľ
- 1/2 uhorky
- 1 červená paprika
- cibuľa
- 300 g bieleho jogurtu
- čierne korenie
- 1 lyžica horčice
- kôpor
- mletá paprika
Postup
-
Zemiaky v šupke uvaríme. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a roztlačíme pohárom. -
Pokvapkáme olejom, posypeme červenou mletou paprikou, korením a osolíme. Pečieme pri 250 °C 25‑30 minút. Keď chceme chrumkavejšie, tak aj viac.
-
V miske zmiešame jogurt, horčicu a na drobno nakrájanú zeleninu a kôpor. Dobre premiešame. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
-
A podávame, tak dobrú chuť!